Schoolgids Pestprotocol Gedragscode

Dit is onze schoolgids. Deze is geschreven voor ouders die een basisschool zoeken voor hun kind, voor de ouders van de kinderen die al bij ons op school zitten en voor alle andere geïnteresseerden. In deze gids wordt verteld hoe het onderwijs binnen onze school verzorgd wordt en vind je praktische informatie. Wil je liever een papieren versie van de schoolgids? Je kunt die afhalen bij de conciërge of de directie. 

Als bijlage bij de schoolgids vind je hier ons pestprotocol.

 

GEDRAGSCODE

Op het Avontuur vinden we het heel belangrijk dat onze leerlingen zich veilig voelen. School moet een veilige omgeving zijn waarbinnen leerlingen kunnen leren en groeien en waar ze worden voorbereid op een plek in onze samenleving en waar ook onze collega’s zich veilig voelen. Dat vraagt om bewustzijn van hoe we met elkaar omgaan: met respect en rekening houdend met elkaars grenzen. Het betekent ook dat we onze eigen grenzen durven aan te geven en dat we het tegen elkaar durven te zeggen als bepaald gedrag een grens overgaat en onprettig voelt. Een veilige school is de verantwoordelijkheid van iedereen die op school werkt en komt. We verwachten van leerlingen, ouders en collega’s dat zij hier hun eigen rol in pakken. Er zijn gedragsregels opgesteld die daarbij kunnen helpen, deze kunt u vinden via onderstaande links.

· Gedragscode personeel

· Gedragscode leerlingen en ouders

Advies nodig? Soms is het lastig om het gesprek aan te gaan wanneer je je onveilig voelt. Zoekt u advies/ondersteuning of wilt u uw verhaal kwijt? Weet dat u dan altijd contact kunt opnemen met onze interne contactpersoon Femke Dijkshoorn-Prins: f.prins@ooz.nl.

Samen zetten we ons in voor een veilige schoolomgeving!